Dygtige jurastuderende tog 2. pladsen i den Internationale Mediation Tournament i Bologna, Italien

Juridisk Institut har stolte traditioner for at vinde konkurrencer og priser i internationale forhandlings- og konfliktløsningskonkurrencer anført af ekstern og adjungeret lektor Mikkel Gudsøe, der siden 2008 har undervist i faget juridisk forhandling og siden også Legal Negotiation.

8.-11. marts 2023 deltog fire jurastuderende og Mikkel Gudsøe i INADRs (International Academy of Dispute Resolution) International Mediation Tournament i Bologna, Italien i samarbejde med Bologna Universitet.

Hele 40 hold fra 23 nationer deltog i de 4 intense dage med forhandlinger og mediationer i sager af forskellige juridiske og forretningsmæssige discipliner.

Specielt for denne turnering havde holdet – bestående at Kiera Bayne, Christian Molver og Christian Lauridsen - organiseret sig således, at en af de mere turnerings-erfarne studerende, Julie Overgaard Petersen, havde rollen som coach for holdet og Mikkel Gudsøe fungerede så som supporterende coach. Grundet sygdom undervejs fra en af de studerende i konkurrencen blev Julie Overgaard Petersen dog nødt til ekstraordinært at steppe ind som deltager fra 2. runde og frem.

I de indledende tre runder (preliminary rounds) skulle de studerende i hold af tre studerende varetage rollerne som både klient, advokat og co-mediator.

Semi-finalerne
Holdet strøg igennem de tre indledende runder og kvalificerede sig til semifinalerne, som bestod af hele 16 hold.

Også her måtte dommerne notere sig, at holdet fra Aarhus Universitet havde både de juridiske og forhandlingsmæssige kompetencer helt i top – og holdet gik derfor videre til finalerne.

Finalerne
Finalerne var således organiseret, at de var to finaler, hvori der i hver finale dystede to advokat-klient-teams og to co-mediatorer fra andre hold.

Holdet fra Aarhus Universitet vandt også her deres egen finale.

I den anden finale var Cardozo Law School fra New York vinderne og i den finale havde dommerne i denne finale tildelt Cardozo Law School en smule højere score end dommerne i den simultane finale, hvor Aarhus Universitet vandt.

Således blev det til en yderst fortjent og utrolig flot 2. plads – lige på marginalerne.

”Jeg tager samtlige hatte af for holdet. Jeg kender dem efterhånden rigtig godt, da jeg har haft flere af dem i to konkurrencer før, hvor de har performet på højeste internationale niveau!” siger Mikkel Gudsøe og fortsætter ”Kæmpe cadeu til Julie Overgaard Petersen for både fremragende coach-arbejde og samtidig med helt kort varsel at skulle steppe ind og indtage roller som både klient og advokat, da sygdom ramte holdet. Og til resten af holdet og holdet som helhed må man bare sige – de er ganske enkelt et dreamteam, og hver især har de alle muligheder for en fantastisk karriere foran sig! Aarhus Universitet kan være mere end almindelig stolt!”

En stolt Julie Overgaard Petersen tilføjer:

"Det har været en fornøjelse at arbejde med de andre studerende! Der har været støtte og teamwork hele vejen."

Samme hold stod i november 2022 bag endnu et trofæ til Aarhus Universitet ved Bucerius Law School, Hamburg, Tyskland: https://law.au.dk/aktuelt/nyheder/nyhed/artikel/der-er-studerende-og-saa-er-der-superstuderende

Og dele af holdet ryddede stort set trofæ-bordet tilbage i september 2022 ved SWPS University, Poznan, Polen: https://law.au.dk/en/current/allnews/news/artikel/jurastuderende-har-efterhaanden-brug-for-et-skab-til-alle-deres-priser