Ny jura-sejr til Aarhus BSS

Blot en uge efter, at studerende fra Juridisk Institut vandt international konkurrence om menneskerettigheder, tog to studerende endnu et moot-trofæ med hjem til Aarhus.

Adjungeret lektor og coach Mikkel Gudsøe (t.v.) sammen med de to kandidatstuderende ved Juridisk Institut, Simon Boye og Rasmus Sørensen.
Adjungeret lektor og coach Mikkel Gudsøe (t.v.) sammen med de to kandidatstuderende ved Juridisk Institut, Simon Boye og Rasmus Sørensen.

En kulturby, et prestigebyggeri og en forsinket letbane. Det lyder unægtelig bekendt på disse breddegrader.

Men nej, det var ikke den rigtige Aarhus-historie, der var udarbejdet som case, da de to jura-studerende Rasmus Sørensen og Simon Boye efter de indledende runder i Bucerius Mediation Competition i Hamborg lørdag eftermiddag gik i finalen mod et af de to hold fra værtsskolen.

Casen var derimod forfattet af Det Internationale Handelskammer i Paris i 2015 i forbindelse med en tidligere konkurrence i kommercielle cases.

Pudsigt sammentræf eller ej. Efter 85 minutters forhandling, hvor den ene deltager spiller kommerciel klient, og den anden er den rådgivende advokat, vandt Rasmus Sørensen og Simon Boye finalen i Bucerius Moot Sal.

Om to uger går turen til Hannover, hvor de sammen med deres coach, adjungeret lektor Mikkel Gudsøe, deltager i en tilsvarende konkurrence, inden de i februar stiller op i ICC’s konkurrence i Paris. Her deltager 66 hold fra hele verden.