Jurastuderende har efterhånden brug for et skab til alle deres priser

Endnu en gang er der flotte resultater til de studerende på jura. Denne gang i form af hele otte priser ved den internationale Mediation Tournament i Poznan, Polen.

Foto: Mikkel Gudsøe

Juridisk Institut har stolte traditioner for at vinde konkurrencer og priser i internationale forhandlings- og konfliktløsningskonkurrencer anført af ekstern (og tidligere adjungeret) lektor Mikkel Gudsøe, der siden 2008 har undervist i faget juridisk forhandling og siden også Legal Negotiation.

21.-25. september 2022 deltog seks jurastuderende og coach Mikkel Gudsøe i INADRs (International Academy of Dispute Resolution) International Mediation Tournament i Poznan, Polen i samarbejde med SWPS Universitetet.

I de indledende tre runder (preliminary rounds) skulle de studerende i hold af tre studerende varetage rollerne som både klient, advokat og co-mediator.

De studerende har i de indledende runder vundet følgende priser: 

Den unikke: SPECIAL RECOGNITION TOP INDIVIDUAL MEDIATOR AWARD – uddelt ekstraordinært og skabt til lejligheden af præsidenten for landsretten i Poznan – Natasha Schäffner, Johan Rasmussen & Johannes Skov Jacobsen.

1st Place Best Individual Mediator – Maja Nissen

2nd Place – Best Advocate/Client Pair – Maja Nissen & Julie Overgaard Petersen

4th Place – Best Advocate/Client Pair – Christian Lauridsen & Julie Overgaard Petersen

4th Place – Best Individual Mediator – Johannes Skov Jacobsen

Finalen
På finaledagen var Maja Nissen co-mediator i den ene finale og Christian Lauridsen og Julie Overgaard Petersen i den anden finale.

I finalerne deltog de fire bedste mediatorer (hvor Maja Nissen i de indledende runder havde taget første pladsen ud af 30 studerende) og de fire bedste advokat/klient hold. Her blev resultatet for deltagerne fra AU:

2nd Place Best Advocate/Client Team - Christian Lauridsen & Julie Overgaard Petersen

4th Place Best Mediator Team – Maja Nissen

Special Recognition til Aarhus Universitet
Ved finaleceremonien blev Aarhus Universitet også hædret med en Special Recognition Outstanding New Mediation Programme for Aarhus University.

Mikkel Gudsøe, der coachede de studerende udtaler:

”Endnu engang viser vi bare et meget højt format internationalt! Jeg er utrolig stolt over den talentmasse, vi fostrer inden for fremtidens discipliner – forhandling og konfliktløsning, og som verden i den grad har brug for,” siger han og fortsætter:

”Maja Nissen havde – modsat de andre - ikke haft faget og måtte grundet sygdom hos en anden deltager træde til med kort varsel og lyncoaches og ”lynlære” på rejsen – og så tager hun alligevel 1. pladsen som mediator i de indledende runder! Det er jo helt vildt! Og at alle seks studerende hver især og som teams leverer et så flot resultat er bare ét bevis på deres individuelle og samarbejdende kvaliteter!”

De studerende var begejstrede ikke kun for de flotte resultater, men også for den erfaring og læring, der ligger i at deltage:

”En fantastisk oplevelse, der bød på spændende forhandlinger og mange nye relationer. Jeg kan varmt anbefale andre studerende at deltage i en international forhandlingskonkurrence,” siger Johannes Skov Jacobsen, der var en af de deltagende - og en anden af de studerende, Julie Overgaard Petersen, fortsætter:

”Turen til INADR Mediation Tournament i Polen har været helt igennem fantastisk. Der har været de bedste muligheder for at skabe sig nye forbindelser med et internationalt fællesskab af jurastuderende. Turen har været lærerig og inspirerende på adskillige niveauer”.

De studerende burde få et trofæskab
Torsten Iversen, Institutleder på Juridisk Institut, er også meget begejstret for resultaterne:

"På Juridisk Institut er vi efterhånden vant til, at vore dygtige studerende klarer sig fantastisk godt i internationale konkurrencer – uanset om det drejer sig om mediation, Nordisk Procedurekonkurrence, Vis Moot eller Hugo Sinzheimer Moot. Alligevel er det helt overvældende, at det er lykkedes Mikkel Gudsøe at coache endnu et hold til så helt exceptionelle resultater, som der er tale om her, siger Torsten Iversen og fortsætter:

Vi er utroligt privilegerede, fordi vi igennem mange år har kunnet nyde godt af en virkelig international kapacitet på området. Mikkel Gudsøes teoretiske viden og praktiske erfaring med mediation er second-to-none, og han har igennem årene givet mange jurastuderende oplevelser for livet og skaffet Juridisk Institut enestående omtale. Det er vi meget taknemmelige for."

Mikkel Gudsøe siger, at instituttet efterhånden burde få et skab til alle de flotte trofæer, de studerende har vundet ved internationale konkurrencer i både forhandling og konfliktløsning. Det kunne fungere både som anerkendelse for deltagerne men også som inspiration og drivkraft for fremtidige studerende.