Navne

Jura-forsker får Carlsbergfond-bevilling

Lektor Katerina Mitkidis, Juridisk Institut på Aarhus BSS, Aarhus Universitet, har fået en bevilling på 2,8 mio. kr. fra Carlsbergfondet til ny forskning i international miljølovgivning.

Katerina Mitkidis
Katerina Mitkidis

Katerina Mitkidis har modtaget Carlsbergfondets bevilling i kategorien Young Researcher Fellowships og pengene skal bruges til at danne en ny forskningsgruppe.

Gruppen skal se nærmere på, hvordan international miljølovgivning kan regulere kommende forurenende produkter alt i mens den videnskabelige viden om disse produkter konstant og hurtigt udvides. Projektet vil koncentrere sig EU- og international lovgivning omkring medicinalvarer og produkter til personlig pleje.

Problemstillingen er velkendt. Lovgivningen kommer som regel først efter, at et produkt definitivt har vist sig at være stærkt forurenende. Og så er det for sent. Forureningen er sket.

Forskningsprojektet vil derfor fokusere på mulighederne for at lave miljøregulering, der bygger på forsigtighedsprincippet, og som samtidig er adaptiv og fleksibel.

Projektet vil vare i tre år.