Digital forvaltning, retssikkerhed og databeskyttelse

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Mandag 18. september 2023,  kl. 13:00 - 16:00

Sted

Aarhus Universitet, Vandrehallen, bygning 1410, Nordre Ringgade 4, 8000 Aarhus C (find vej: https://www.au.dk/om/organisation/find-au/bygningskort)


Der indbydes hermed til seminar i seminarrækken om Digitalt medborgerskab i retligt lys.

Dette seminar sætter fokus på, hvad digitalisering betyder for den offentlige forvaltning - og dermed også for de borgere, der er modtagere af forvaltningens afgørelser eller service.

Med afsæt i de retlige krav til forvaltningen og specielt de forvaltningsretlige- og databeskyt­telses­retlige regler (GDPR), fremdrages praktiske implikationer af digitaliseringen.

Oplæg ved:

Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger

Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger beskriver nogle af de risici, der er forbundet med gennemførelsen af digital forvaltning. Han gennemgår en række ombudsmandssager, der viser, hvilke fejl myndighederne undertiden begår i forbindelse med digitalisering, og frem­hæver betydningen af, at man tænker juraen ind tidligt i digitaliseringsprocessen.

Studielektor, tidligere chefjurist i Vejle Kommune, Steen Jørgensen

Et er teori; noget (ganske) andet er praksis! Det er utvivlsomt den erfaring, man har gjort sig mange steder, når digitalisering og GDPR har skullet implementeres. I langt de fleste tilfælde har udfordringerne været større end forudset, og vejen til at høste fordelene har været længere end forventet. Fejl har der været mange af, men det skal vi måske ikke begræde – for dem kan vi lære af. Steen Jørgensen vil i sit oplæg give eksempler på sådanne fejl – og give sit bud på, hvad vi kan lære af det.

Tilmelding foregår via dette link: tilmelding 

(klik på linket for at komme til Conference Manager, eller kopier linket og sæt det ind i din browser).

Sidste tilmeldingsfrist er 8. september 2023 kl. 12.00.

Deltagelse er gratis, men af hensyn til forplejning er tilmelding nødvendig.