news

Studerende fra Juridisk Institut vinder endnu engang!

6.-12. februar deltog et team af studerende fra Aarhus BSS, Aarhus Universitet ved den 15. årlige International Commercial Mediation Competition. De to studerende, Hannah Fitzner og Thomas Blendstrup Jakobsen fra Juridisk Institut på Aarhus BSS optrådte stærkt i 4 runder mod universiteter fra Holland, USA, Indien og Frankrig og fik tildelt en af kun 10 særlige priser, - nemlig prisen: Special Award for Distinction in Acknowledgement of Cultural Differences.

Holdet som deltog i International Commercial Mediation Competition
Holdet som deltog i International Commercial Mediation Competition. Foto: Mikkel Gudsøe

Konkurrencen havde mere end 350 deltagere, der repræsenterede 66 universiteter / 130 fagfolk fra hele verden.

Den ene af de studerende, Hannah Fitzner fra Aarhus BSS, fik både personligt og fagligt udbytte af oplevelsen:

”Den 15. internationale kommercielle mæglingskonkurrence for ICC har lært mig meget. Her fik vi nemlig lov at anvende den viden, vi havde fået fra de indledende forberedelser, i praksis. Og når vi talte med fagfolkene efter sessionerne eller under de sociale begivenheder, var der stor mulighed for at reflektere over mægling som en alternativ konfliktløsning. Personligt har oplevelsen lært mig, at mægling kan skabe den tillidsfulde atmosfære, der er nødvendig for at få folk til åbent at tale med hinanden. Dermed kan, ikke kun tvisten løses mere egnet for parterne, men bane vejen for et bedre forhold.”

Den anden af de to studerende, Thomas Blendstrup Jakobsen går også styrket hjem fra konkurrencen:

”Det har været en god oplevelse at repræsentere Aarhus Universitet, først ved Hamburg Bucerius Law School Mediation Competition og derefter ved ICCs International Mediation Competition. Min deltagelse har givet mig stor erfaring med, hvordan jeg takler de juridiske og ikke-juridiske spørgsmål, der opstår mellem (meget) forskellige kulturer, og hvordan man finder fælles grundlag, selv når det næsten synes umuligt. Deltagelsen har givet mig erfaring med, hvordan jeg interagerer med "klienter" og "modparter" i en professionel kontekst, som jeg tror vil hjælpe mig meget i min fremtid. Det har også været en stor personlig præstation for mig at tage andenpladsen fra Hamborg og den særlige pris i anerkendelsen af kulturelle forskelle fra ICC.”

De studerende blev vejledt af Mikkel Gudsøe fra Negotiation Institute ApS:

"Det er ganske enkelt fremragende, at vi år efter år efter år bliver ved at performe så stærkt og i så internationalt et felt!"

"Forhandling og konfliktløsning er så absolut blandt de vigtigste kompetencer for advokater til at krydre den rygsæk af juridiske værktøjer, som de dagligt bruger! Ikke mindst når vi tager et internationalt og kommercielt perspektiv på virket som professionel rådgiver."

Mikkel Gudsøe har efterhånden vejledt mange hold fra Aarhus BSS, som har vundet:

  • ICC - International Commercial Mediation Competition - Special Awards og ICC pre-moot:
  • 2014 Best Interaction with the Mediator
  • 2015 Best Acknowledgement of Cultural Differences
  • 2017 Best Acknowledgement of Cultural Differences
  • 2018 – Hamburg Bucerius Law School ICC pre-moot mediation competition - 1. Plads
  • 2019 Distinction in the Teamwork between Client and Counsel
  • 2020 Distinction in Best Acknowledgement of Cultural Differences + 2. plads ved Hamburg
  • Bucerius Law School ICC pre-moot mediation competition og special award for Best Negotiation Style
  • Global Negotiation Competition – simulation af politisk internationalt G20 topmøde: Vinder i 2014 og 2015.