Aarhus BSS-studerende vinder endnu et processpil
Tre processpil-sejre til Aarhus BSS inden for en uge blev en realitet, da fem jurastuderende fra Juridisk Institut vandt over tre hold fra KU i entrepriseret.
Anne Engkrog Andersen, Peter Damsgaard Eriksen, Malin Holgersen, Maiken Vium og Erol Yücel vandt i sidste uge titlen som ”Bedste hold” i processpillet i entrepriseret. Den flotte titel vandt holdet fra Aarhus BSS i konkurrence mod tre hold fra Københavns Universitet.
De studerende skulle forelægge en meget virkelighedsnær voldgiftssag, udspørge skønsmanden under afhjemling af skønnet og procedere sagen for tre dommere: landsdommer Tuk Bagger, Østre Landsret, civilingeniør Ole Schiøth og advokat, partner Heidi Melchiorsen, Molt Wengel.
Processpillet i entrepriseret er et helt nyt processpil, som er udviklet af advokatfirmaet Molt Wengel, entreprenørfirmaet MT Højgaard og Dansk Byggeri i fællesskab. Initiativet til processpillet blev taget af en jurastuderende ved KU, Sacha Beer Stephansen.
Voldgiftsnævnet, Byggeri og Anlæg, har støttet initiativet fra starten og lagde bl.a. lokaler til voldgiftsforhandlingen i sagen, der fandt sted onsdag den 15. november 2017.
20 deltagere var udvalgt blandt 43 ansøgere, og der blev oprettet fire hold à fem deltagere – tre fra KU og 1 fra Aarhus BSS. Ingen af deltagerne på Aarhus-holdet kendte hinanden i forvejen, men interessen for entrepriseretten binder dem sammen.
”Holdet havde en rigtig god dynamik. De kommer med vidt forskellig bagage. To af dem har haft kursusfaget ”Entrepriseret” i efteråret 2016, en tredje er kun studerende på 3. semester, men uddannet bygningsingeniør med speciale i konstruktioner og projektledelse, en fjerde er juridisk bachelor fra Norge, og den femte har et studiejob i et entreprenørfirma – men de brændte alle for entrepriseretten og sagen”, siger professor Torsten Iversen, Juridisk Institut, som fulgte hele konkurrencen.
Aarhus-holdet havde advokat Niklas Stentoft Klug fra Molt Wengel som vejleder.