Arrangement

Retkritisk Forum afholder arrangement om kvinder der får bank

Mandag den 21. November 2011 kl 16.15-18.00 Juridisk Auditorium bygning 1343, lokale 275

Juraen er en dårlig bodyguard for voldsramte kvinder. Især udenlandske kvinder, hvor lov om tvangsægte-skaber har spillet fallit. Det mener Simon Eilrich, der er advokat og ekspert i voldsskadeerstatninger. Han fortæller om sit arbejde som bistandsadvokat for ofre i straffesager - typisk kvinder udsat for vold, voldtægt og mordtrusler. Mange er i så alvorlig fare, at de må flygte og leve under en ny identitet. Hør også om udfordringer med bevisbyrden, falske anklager, mang-lende vidner og om at få dømt forældre og brødre for medvirken, når de spærrer døren eller skruer op for tv’et, mens døtrene voldtages.

Henrik Bramsborg er tidligere livvagt og forfatter til ‘Forfulgt’ og stiftede for ni år siden Foreningen til beskyttelse af voldsramte kvinder, hvor han har rådgivet kvinder om personlig sikkerhed og været livvagt for kvinder, der skulle i retten. Han anslår, at der årligt er ca. 5.000 sager om forfulgte kvinder. Hør om hans erfaringer og holdninger til, hvordan problemet løses.


Tom Behnke er politimand og Konservatives retsordfører. En af hans mærkesager er, at forbrydelse får konsekvens, så offeret sættes frem for forbryderen.

Debat mellem:

  • Simon Eilrich, advokat, Advokatkompagniet
  • Henrik Bramsborg, tidligere livvagt
  • Tom Behnke, politiassistent. Retsordfører for Konservative

Der er fri entre til arrangementet - samt gratis kaffe og kage