Ny professor med fokus på multinationale selskabers skattebetalinger

Anders Nørgaard Laursen er ansat som ny professor på Juridisk Institut i Aarhus og vil bl.a. forske i de mange tiltag fra EU og OECD, som har til formål at holde styr på de multinationale selskabers skattebetalinger.

20.12.2016 | Andreas G. Jensby

Anders Nørgaard Laursen

Anders Nørgaard Laursen

Anders Nørgaard Laursen er ansat som ny professor i international skatteret på Juridisk Institut på Aarhus Universitet. Her skal han bl.a. forske i den udfordring, som globaliseringen og de multinationale selskaber udgør for de enkelte nationalstaters skattesystemer.

En udfordring som både OECD og G20-landene ser med stor alvor på, og som presser den danske og internationale skattelovgivning.

”Fra et forskersynspunkt bliver det interessant at følge med i, hvordan OECD’s forskellige action plans vedrørende det store Base Erosion and Profit Shifting (BEPS)-projekt bliver omsat til lovgivning og hvilken effekt, det kommer til at have i praksis. Det ser jeg frem til kigge nærmere på i løbet af mit professorat,” siger Anders Nørgaard Laursen.

Skatteretten i fokus

Anders Nørgaard Laursen har de seneste tre år været lektor på Juridisk Institut og en integreret del af forskningsgruppen i skatteret, som også netop har ansat professor Inge Langhave fra Syddansk Universitet. Han ser frem til det videre samarbejde.

”Jeg glæder at fortsætte samarbejdet og sparringen med dygtige kollegaer på skatteområdet. Jeg nyder at forske og undervise i skatteretten og have kontakt til de studerende, så det er jeg meget tilfreds med at kunne fortsætte med, siger han.”

Udover forskningen er Anders Nørgaard Laursen i gang med opdatere det skatteretlige hovedværk ”International skatteret” i samarbejde med professor emeritus Aage Michelsen (som skrev den oprindelige version af bogen) og Anja Svendgaard Dalgas fra Deloitte. Han har også netop leveret et større bidrag til en nationalrapport til EATLP, som er den europæiske forening for skatteretsprofessorer.

> Se Anders Nørgaard Laursens CV

> Se seneste publikationer fra Anders Nørgaard Laursen

Yderligere information

Anders Nørgaard Laursen, professor, ph.d.
Mail: annl@law.au.dk
Tlf.: 8716 5129

Navne