Navne

Ny professor går tæt på den internationale købelov

Tidligere Bruun & Hjejle-ansat Kasper Steensgaard er udnævnt til professor i formueret på Juridisk Institut i Aarhus. Han vil i sin forskning bl.a. se nærmere på, hvordan reglerne for internationale køb og salg af varer fungerer i praksis og hvor de giver problemer.

Kasper Steensgaard
Kasper Steensgaard

Kasper Steensgaard har pr. 15. februar byttet sin lektortitel ud med titlen som professor de næste fem år. Nærmere bestemt professor i formueret på Juridisk Institut på Aarhus BSS.

Kasper Steensgaard har sin primære forskningsmæssige fokus på international handelsret i bred forstand. I øjeblikket undersøger han bl.a. grænserne for udvidende fortolkning af den internationale købelov og den tingsretlige virkning af lovens udvidede hæveadgang.

“Jeg er meget glad og stolt over udnævnelsen, og jeg ser frem til i den nye funktion at bidrage til instituttets gode arbejde inden for forskning og undervisning,” siger Kasper Steensgaard.

Coach for studerende i processpil

Udover forskning og undervisning har Kasper Steensgaard også været involveret i det internationale processpil Vis Moot, hvor jurastuderende fra 280 universiteter i hele verden hvert år dyster om sager vedrørende international køberet samt voldgiftsretlige problemstillinger. I næste måned rejser han til Wien, hvor han skal følge dette års Vis Moot-hold på vejen mod finalen.

Yderligere information

Professor, ph.d. Kasper Steensgaard
Juridisk Institut, Aarhus BSS – Aarhus Universitet
Mail: ks@law.au.dk
Tlf.: 2928 2444