Forelæsning / foredrag

Manden, der godkendte USA’s krigsdroner, forelæser på Juridisk Institut

Sterlingprofessor Harold Koh var som juridisk toprådgiver for Obama-administrationen med til at anbefale lukningen af Guantánamo, forbud mod tortur, men også medvirkende til at godkende USA's brug af droner i krig. Torsdag den 18. holder han forelæsning på Juridisk Institut.

Harold Koh
Harold Koh

Den 18. februar gæster tidligere juridiske rådgiver for Obamas udenrigsministerium (2009-2013) og ligeledes tidligere dekan på Yale Law School, Harold Hongju Koh, Danmark og nærmere bestemt Juridisk Institut på Aarhus BSS, hvor han skal holde en forelæsning om folkeret og international ret.

Harold Koh er ikke en Hr.-hvem-som-helst. Udover at være en af USA's førende jurister inden for folkeret og menneskerettigheder var han som rådgiver med til at anbefale Obama at lukke Guantánamo-fængslet og forbyde USA's brug af tortur. Men som det også hører med til embedet var han medvirkende til at retfærdiggøre USA’s brug af droner i krig, hvilket mange fandt kontroversielt, da hans forsknings- og undervisningsområde er menneskerettigheder og international ret.

Harold Koh var stor kritiker af Bush-administrationen, før Obama trådte til, og tilskrives internationalt en stor del af æren for USA's mere forsonende og humane tilgang til internationale relationer og konflikter. 

Potentiel rådgiver for Hillary Clinton efter valget

Harold Koh nævnes mange steder som en oplagt kandidat til også at rådgive Hillary Clinton, hvis hun kommer til magten. De to havde et tæt samarbede, da han mellem 2009 og 2013 var State Department Legal Advisor for hende. Han var også involveret i Hillarys prekære e-mailkontrovers, hvor hun brugte sin private konto til at sende og modtage officielle mails.

Harold Koh forelæser den 18. februar kl. 12.15 i Aulaen på Nordre Ringgade. Læs mere om forelæsningen

Yderligere oplysninger om Harold Kohs besøg i Aarhus

Professor Jørgen Albæk Jensen
E-mail: jaj@law.au.dk
Tlf.: 8716 5716