Jurastuderende i top tre blandt de bedste universiteter i verden

Jurastuderende fra Juridisk Institut ved Aarhus Universitet, Business and Social Sciences har bevist, at de hører med i verdenseliten. I en stor international konkurrence er de blevet nummer tre sammen med Harvard, kun slået af det indiske universitet Nalsar, der vandt og UCL fra London, der blev nummer to.

Et hold med otte studerende fra Jurauddannelsen ved Aarhus Universitet, Business and Social Sciences har netop markeret Juridisk Institut og universitet flot på verdenskortet. De studerende har fået en stærk tredjeplads i det prestigefyldte internationale processpil for jurastuderende, Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (Vis Moot), der siden 1994 årligt er blevet afholdt i Wien, Østrig. Her dyster holdene på viden om international køberet og international voldgiftsret

Formålet med konkurrencen er at fremme studier af international handelsret og voldgiftsret og at uddanne jurister til morgendagens internationale voldgiftsdommere og – advokater.

Institutleder for Juridisk Institut, Michael Steinicke, er imponeret over de studerendes præstation ved den største procedurekonkurrence i verden:

- Vi er naturligvis på Juridisk Institut meget glade og stolte over præstationen, og ser den som et udtryk for, at såvel de studerende som de kompetencer, vi giver videre fra instituttets undervisere, er på et meget højt niveau.

Nåede semifinalen
Holdet med de otte jurastuderende nåede frem til semifinalen, hvor de sluttede på delt tredjeplads - side om side med Harvard University. Ingen danske hold har før opnået en så høj placering ved Vis Moot.

Alle fire procederende studerende modtog som noget særligt den såkaldte honourable mentioning (særlig udmærkelse, red.) for deres proceduremæssige indsats.

Resultatet giver genlyd i den akademiske verden og markerer Aarhus Universitet, Business and Social Sciences som et juridisk uddannelsessted på allerhøjeste internationale niveau.

Samarbejde med advokatfirmaet DELACOUR DANIA
DELACOUR DANIA har i 2012-udgaven af konkurrencen været sponsor for holdet fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences og har haft et tæt samarbejde omkring vejledning med professor Kim Sommer Jensen fra Juridisk Institut.

Advokat Christian Holch og advokat og partner Sophus Bøgeskov Christensen, begge fra DELACOUR DANIA, samt advokatfuldmægtig Christian Madsen har bidraget som coaches for holdet og arbejdet intenst med de otte studerende siden primo januar 2012.

? På Juridisk Institut er vi særdeles glade for det samarbejde, vi har haft med DELACOUR DANIA, og håber på, at sådanne succeshistorier kan være medvirkende til at udbygge samarbejdet mellem Juridisk Institut og det omgivende samfund på andre felter, siger Michael Steinicke.

DELACOUR DANIA er vært for en reception den 27. april kl. 14.30 for de otte deltagere. Pressen er meget velkommen.

Fakta

  • DELACOUR DANIA er et af landets største advokatfirmer med kontorer i Aarhus (hovedkontor), København, Nuuk, Tórshavn, Moskva, Kiev og Warszawa.
  • Advokat og partner Sophus Bøgeskov Christensen har været vejleder for 6 hold fra Aarhus Universitet siden studerende fra Juridisk Universitet deltog i Vis Moot med det første hold i 2002.
  • DELACOUR DANIA er ikke kun sponsor og vejleder for de århusianske hold, men har også efterfølgende ansat flere af de jurister, der har deltaget på de århusianske hold i Vis Moot.
  • DELACOUR DANIA beskæftiger knap 200 personer, heraf omkring 80 jurister. Den primære kundegruppe er små og mellemstore virksomheder i hele landet, men porteføljen tæller også privatkunder.
  • De studerende er:

Mette Søsted
Mobile: 6061 2033
mettesoested@hotmail.com

Rune Grinderslev
runemg@gmail.com

Mette Hagen Pedersen
Mobile: 3091 0395
mettehagen@gmail.com

Magdalena Olesiewicz
magdalena.olesiewicz.09@aberdeen.ac.uk

Søren Henriksen
srnhenriksen@gmail.com

Thea Ballegaard Laursen
Mobile: 2162 1719
thealaursen@hotmail.com

Christina Delfs Legaard
cdlegaard@gmail.com

Mette Sørensen
Mobile: 2068 3931
metteflink@hotmail.com

 

Kontakt

Kim Sommer

Kim Sommer Jensen, Professor
Aarhus University, Business and Social Sciences
Department of Law
Tel: +45 8716 5676/4220 7378
E-mail: ksj@jura.au.dk
Web

 

Sophus Bøgeskov Christensen

Sophus Bøgeskov Christensen, Attorney-at-law and Partner
DELACOUR DANIA
Phone: +45 8732 7403 / Mobile: +45 2298 3382
E-mail: sbc@delacourdania.dk

Christian Holch

Christian Holch, Attorney-at-law
DELACOUR DANIA
Phone: +45 8732 7405 / Mobile: +45 2711 0883
E-mail: cfh@delacourdania.dk