Uddannelsesnyhed

Jurastuderende opnår fin anerkendelse og en flot placering ved dette års Vis Moot-konkurrence

Årets Vis Moot-hold fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences, Juridisk Institut var blandt de 16 bedste hold ved dette års Vis Moot-konkurrence, hvor i alt 290 universiteter deltog. Holdet fik dermed sat Danmark på verdenskortet i denne prestigefyldte internationale konkurrence, hvor ingen andre danske hold gik videre fra de indledende runder.

Hele Vis Moot holdet fra AU inklusiv coaches 2013
Hele Vis Moot holdet fra AU inklusiv coaches 2013

I år var der 290 deltagende universiteter ved Vis Moot, hvor 64 hold gik videre fra de indledende runder.

Det at ende blandt de 16 bedste er et utroligt flot resultat, der beviser, at jurastuderende fra Aarhus Universitet er med helt i front, når det gælder international handelsret og voldgiftsret. Årets sag omhandlede bevisførelse, kontraktændring og mangelsansvaret for brug af børnearbejde i produktionen.

- Det er i sig selv en stor oplevelse at være i Wien sammen med 2000 mennesker, som alle har siddet med de samme juridiske problemstillinger som én selv. At komme så langt i konkurrencen gør bestemt ikke oplevelsen mindre, fortæller Simon Terp, som er deltager på Vis Moot-holdet 2013.

Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot (Vis Moot) er verdens største og mest prestigefyldte internationale voldgiftsprocedure-konkurrence, hvor alle hold af studerende skal føre den samme fiktive sag for et panel af dommere.

Foruden den flotte placering, modtog to af holdets studerende - Heidi Lindberg Andersen og Jeppe Vestergaard - en særlig udmærkelse for deres præstationer i den indledende runde, hvilket anses som en meget flot anerkendelse i den juridiske og akademiske verden.

- Det er rigtigt rart at opleve, at et offentligt universitet, som Aarhus Universitet, kan være med på samme niveau som de helt store og berømte universiteter i verden, siger Simon Terp, som bestemt vil anbefale sine medstuderende at prøve kræfter med Vis Moot.

Finalen i det prestigefyldte internationale processpil for jurastuderende er siden 1994 årligt blevet holdt i Wien, Østrig. Dette års finale stod mellem Monash University og City University of Hong Kong, hvor sidstnævnte indtog førstepladsen. Formålet med Vis Moot er at fremme studier af international handelsret og voldgiftsret og at uddanne jurister til morgendagens internationale voldgiftsdommere og – advokater.

Tæt samarbejde med Advokatfirmaet LETT
Advokatfirmaet LETT har stået ved de studerendes side gennem hele forløbet. De har været sponsor og mentor for de studerende og har vejledt og hjulpet dem med at forberede sig på den fiktive case og de mange indledende runder og pre-moots.

- Det at få lov til at samarbejde med advokatfirmaet LETT er ikke noget vi normalt har mulighed for på jurastudiet. Det er en meget givende oplevelse, fortæller Simon Terp om samarbejdet med LETT.

Kort om LETT Advokatfirma:

  • LETT kan føre sin historie tilbage til 1869 og er dermed et af Danmarks ældste advokatfirmaer.
  • Der er 283 medarbejdere – 140 jurister.
  • LETT har kontorer i Aarhus og København.
  • LETTs omdømme afspejler sig i flotte internationale rankings hos de internationale institutter, der hvert år gennemfører undersøgelser af advokatvirksomheder.

Læs mere om Vis Moot