Årets underviser

Jurrådet har tildelt lektor Helle Isager, Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences, Juridisk Institut prisen som årets underviser. Prisen er en ros fra de studerende til Helle Isager for lærerig og effektiv undervisning.

Helle Isager er til daglig lektor og viceinstitutleder på Juridisk Institut. Her har hun adskillige administrative opgaver som suppleres med undervisning i forårssemesteret.

Helle Isager underviser i erstatningsret, og det er arbejdsopgave, som hun ikke vil undvære. Hun holder virkelig af at undervise – og er god til det. Undervisningen er også til stor glæde for Helle Isagers studerende, der læser jura. De oplever hendes forelæsninger som spændende og lærerige og har netop kåret hende som årets underviser.

Veltilrettelagt undervisning
At undervise 400 førsteårsstuderende kan være en udfordring, men det er en god en af slagsen, siger Helle Isager og fortsætter:

- Det er en fornøjelse at være med til at skabe rammerne for jura for førsteårsstuderende.

Helle Isager fortæller videre, at det at læse jura på mange måder er et fag, hvor den studerende ikke helt ved, hvad han/hun går ind til.

- Mange af de studerede har ikke haft jura, inden de begyndte på studiet, og det er derfor interessant at være med til at skabe deres interesse, fastslår Helle Isager.

Det kræver veltilrettelagt undervisning at undervise 400 studerende i et auditorium. Helle Isager kan ikke smide emner ud til de studerende og bede dem diskutere dagens pensum i grupper. Hun tænker derfor meget over temposkift og tager i stedet diskussioner og svarer på spørgsmål fra studerende i pausen.

Et fag med en god historie
Ifølge Helle Isager er erstatningsret et spændende fag, der handler om personer, der kommer til skade som eksempelvis færdselsuheld eller børn, der kommer til skade under leg.

Helle Isager fortæller, at det er et fag med mange hverdagssituationer, hvor de studerende nemt kan forholde sig til emnet.

- Min undervisning tager udgangspunkt i domme med en god historie, som derefter føres over i juraens verden. 

Årets underviser giver bedre undervisning
Det er Jurrådet, der kårer årets underviser. Kåringen sker på baggrund af de studerendes indstillinger og antal stemmer.

- Prisen uddeles fordi Jurrådet ønsker at sætte fokus på lærerig og interessant undervisning, udtaler Astrid Knigge, der læser jura på fjerde semester og er medlem af Jurrådet. Hun fortæller:

- Det er vigtigt at sige, her er et godt stykke arbejde – en forelæsningsrække, der er udført på en sådan måde, at de studerende oplever den som god og effektiv.

- Jurrådet håber, at prisen som årets underviser bidrager til bedre undervisning. Prisen giver underviserne indblik i, hvad nutidens studerende lægger vægt på. Jurrådet håber også, at prisen skaber en smule konkurrence blandt underviserne, så de anstrenger sig mere, end de ellers ville gøre, og hermed bidrager til bedre undervisning, slutter Astrid Knigge.

Yderligere information

Helle Isager
Lektor, viceinstitutleder, Juridisk Institut
Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences
hi@jura.au.dk
8716 5668

Fakta

  • Jurrådet kårer årets underviser.
  • Jurrådet består af 11 medlemmer, der vælges for 1 år ad gangen af de jurastuderende på AU, som alle har stemmeret.
  • I kåringen Årets underviser blev Jens Hartig Danielsen nr. 2 og Lars Henrik Gam Madsen nr. 3.