Stop bådene: Den australske asylmodel og Europas flygtningekrise

Mens Europa leder efter løsninger på den aktuelle migrant- og flygtningekrise, bliver den australske asylmodel i stigende grad set som en mulig del af løsningen både i Danmark og i andre europæiske lande. Kom og hør danske og australske forskere diskutere, hvad Europa kan gøre for at løse krisen, og hvorvidt den australske model er relevant i en europæisk kontekst.

23.09.2015 | Andreas G. Jensby

Dato ons 30 sep
Tid 16:00 18:00
Sted Juridisk Institut, Aarhus Universitet, lokale 247, bygning 1410

At sende flygtningebåde retur, at lade asylansøgere opholde sig i oversøiske centre, mens deres ansøgninger behandles, at udstede midlertidige beskyttelsesvisa og at udvikle kampagner, som skal afholde flygtninge fra at søge asyl, alt imens mennesker drukner...

Mens Europa leder efter løsninger på den aktuelle migrant- og flygtningekrise, bliver den australske asylmodel i stigende grad set som en mulig del af løsningen både i Danmark og i andre europæiske lande.

Nogle mener, at den repræsenterer en effektiv måde at redde liv på, mens andre mener, at den tilsidesætter asylansøgere og flygtninges grundlæggende rettigheder.

Ved dette INTRALaw arrangement kan du møde forskere i flygtningelovgivning fra både Aarhus og Aalborg Universitet. Programmet indeholder præsentationer og paneldiskussioner, som fokuserer på, hvad Europa kan gøre for at løse krisen og på, hvorvidt den australske model er relevant i en europæisk kontekst.

Program

  1. What is the ‘Australian Solution’? Nikolas Feith Tan, Aarhus Universitet
  2. Recent trends in Denmark’s approach to asylum seekers and refugees. Jesper Lindholm, Aalborg Universitet
  3. The EU response: legal challenges and prospects, Louise Halleskov Storgaard, Aarhus Universitet
  4. Arrangementet slutter af med en paneldiskussion, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål.

Ordstyrer: Jens Vedsted-Hansen, Aarhus Universitet

Arrangementet holdes på engelsk, men der kan stilles spørgsmål på dansk

Tid og sted:

Onsdag d. 30. september 2015, kl. 16.00-18.00

Juridisk Institut, Aarhus Universitet, lokale 247, bygning 1410

Tilmelding

Arrangementet er gratis, men af plads- og kaffemæssige hensyn bedes du tilmelde dig via mail til Tinna Meyer på: tme@law.au.dk

Debat, IntraLaw