Seminar: Differencekontrakter

Research Group on Law and Finance har sammen med Center for Ret og Digitalisering den glæde at invitere til nedenstående seminar

22.08.2018 | Linda Andersen

Dato tor 04 okt
Tid 12:00 14:00
Sted Juridisk Institut, Aarhus Universitet, bygning 1410, lokale 247

 

Finansielle differencekontrakter giver på en simpel måde private mulighed for at tage spekulative positioner i finansmarkederne. Differencekontrakter sælges af banker og andre virksomheder med en tilladelse fra et finanstilsyn. For at forstå produktet, er det nødvendigt at indse, at der ved køb af en differencekontrakt ikke sker noget køb af værdipapirer eller instrumenter for kundens regning. Der er derfor ikke tale om investeringer i forbindelse med differencekontrakter. Kundens transaktioner er alene registreringer i bankens regnskabs- og risikostyringssystem. Differencekontrakterne er et medlem af en stærkt voksende familie af spekulative produkter, der sælges til private og semi-professionelle under navne som algoritmehandel, binære optioner, børsrobotter, kryptovalutaer og social trading. Kendetegnende for de fleste af disse er, at de ikke har noget at gøre med finansielle instrumenter og investeringer. Den rette betegnelse er finansielle væddemål. De finansielle væddemål forklares gennem eksempler og en retssag om en mislykket spekulation i schweizerfranc. En sag der netop er afgjort i Østre Landsret til fordel for kunden.

Oplægsholder er professor Carsten Tanggaard, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet.

Arrangører:  Research Group on Law and Finance og Center for Ret og Digitalisering.

Præsentationen foregår på dansk.

Af hensyn til forplejning skal tilmelding ske senest den 17. september 2018 til Lorna Welbourne på e-mail: lw@law.au.dk.

Seminar, Research Group Law and Finance, CREDI