Max Sørensen 2016: International ret som intelligent magt

Fint besøg: Årets forelæsning holdes af Harold Hongju Koh, sterling professor i international ret på Yale Law School og tidligere juridisk rådgiver for Obamas udenrigsministerium.

22.01.2016 | Andreas G. Jensby

Dato tor 18 feb
Tid 12:15 13:15
Sted Aulaen, Aarhus Universitet, Nordre Ringgade.

Her på tærsklen til det amerikanske præsidentvalg er spørgsmålet, om vi kan finde en moderne tilgang til international ret, som USA og Danmark sammen kan forfølge for at opnå fælles mål? 

Juridisk Institut har igen fornøjelsen af at invitere til den årlige Max Sørensen-forelæsning den 18. februar 2016. I år får vi igen fint besøg, når sterling professor fra Yale Law School, Harold Hongju Koh, flyver ind fra USA for at holde forelæsningen for de studerende på Juridisk Institut og andre interesserede.

Tema for forelæsningen

I sin forelæsning vil Harold Koh belyse følgende emne:

Her på tærsklen til det amerikanske præsidentvalg er spørgsmålet, om vi kan finde en moderne tilgang til international ret, som USA og Danmark sammen kan forfølge for at opnå fælles mål? I sin forelæsning hævder professor Koh, at en sådan tilgang allerede findes, nemlig: International ret som intelligent magt. 

Om professor Koh

Professor Koh er en af USA’s førende eksperter inden for international offentlig og privat ret, national sikkerhedsret og menneskerettigheder og har arbejdet næsten fire år som juridisk rådgiver for Obamas udenrigsministerium. Han nævnes som en oplagt kandidat til posten som juridisk rådgiver, hvis Hillary Clinton vinder det amerikanske præsidentvalg.

Professor Koh har modtaget 14 æresdoktorgrader og mere end 30 priser for sit arbejde med menneskerettigheder og international ret. Han har skrevet eller medforfattet otte bøger, udgivet mere end 180 artikler, har ofte vidnet foran den amerikanske kongres og har ført proces i utallige sager i international ret ved både amerikanske og internationale domstole.

Reception efter forelæsningen

Efter forelæsningen er Juridisk Institut vært ved en reception i Vandrehallen kl. 13.15. Alle er velkomne.

Yderligere information

Professor Jørgen Albæk Jensen
Mail: jaj@law.au.dk

Forelæsning / foredrag