To nye bøger fra INTRAlaw

Udvinding af olie og gas i det arktiske område og fortrængningen af menneskerettigheder som en slags mørk side af globaliseringen er emnerne for to nye bøger. Begge er redigeret af INTRAlaw-forskere fra Aarhus BSS.

30.06.2017 | Michael Schrøder

To af international rets helt store og aktuelle udfordringer bliver taget under behandling i to nye bøger fra det anerkendte forlag Routledge: Menneskerettigheder i forbindelse med transnational retshåndhævelse - ikke mindst i relation til migrationskontrol - samt sammenstødet mellem et komplekst sæt af internationale og nationale love omkring udvinding af gas og olie i Det Arktiske Ocean.

Begge bøger er antologier, som er redigeret af forskere ved Juridisk Instituts forskningscenter Centre for International and Transnational Tendencies in Law (INTRAlaw): Professor Jens Vedsted-Hansen og adjungeret professor Thomas Gammeltoft-Hansen samt professor Ellen Margrethe Basse og lektor Cécile Pelaudeix.

Mens ”Human Rights and the Dark Side of Globalisation” (Jens Vedsted-Hansen og Thomas Gammeltoft-Hansen) allerede har været i handlen i nogle måneder, er ”Governance of Arctic Offshore Oil and Gas” (Ellen Margrethe Basse og Cécile Pelaudeix) på vej men kan dog allerede købes hos forlaget.

Se mere om bøgerne her:

”Governance of Arctic Offshore Oil and Gas”

”Human Rights and the Dark Side of Globalisation”

IntraLaw